Destilleriet ELG ligger nära Fredensborg (Danmark) ner till Esrum sjön och har sin egen vingård.

Henrik Elsner är bioprofessionell kemiker, och han är destilleriets Master Disteller.
Idag produceras det 6 olika gin, alla är baserade på 3 botaniska växter; enbär, Korianderfrön, och morötter från fyn. Alkoholen i sprit drycken är baserat på vete.Extrakt av enbär och violetta morötter används också. De tre botaniska växter destilleras på olika sätt för att få ett perfekt destillat med bästa möjlig doft och smak. Speciellt korianderfrön har många oönskade smakkomponenter som avlägsnas under destillationsprocessen.

Enbären kommer från Makedonien, där de växer vilda, och korianderfröna kommer huvudsakligen från Ukraina och Bulgarien. Morötterna kommer från Fyn och har skördats i slutet av juli och de destilleras inom 24 timmar efter de har skördats för att få den färska morotssmaken.

De enskilda produktionsmetoderna ger extraordinär precision och säkerställerginen deras personliga smak, doft och färg.

Alla gintyper har relativ hög alkoholprocentandelar, eftersom de innehåller signifikanta mängder av essentiella enbär oljer. oljerna är sparsamt lösliga i vatten och därför krävs mer alkohol så att de kan lösas i ginen under längre tid.

Show sidebar

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.