Modernisering av ett gammalt hantverk

Durbanville destillery är mycket stolt över sina produkter och har kommit långt i att förbereda den ultimata lösningen för sprittillverkning. Deras metod är annorlunda men överlägsen. De har följt en annan väg som använder sig av den senaste tekniken och tillämpar den i sin anläggning.

För Robert och Eugene var det dygden i kall destillation som väckte deras intresse. Koldestillation är när ett vakuum skapas inom stillen, vilket sänker kokpunkten för alkohol. I detta fall sänks kokpunkten från den vanliga 78 °C till en låg temperatur av 28 °C.

Fördelarna med kall destillation inkluderar lägre energiförbrukning och separationseffektivitet, men framförallt smaken! Koldestillation bevarar
de botaniska molekylernas struktur, vilket behåller naturliga smaker och aromer som annars skulle kokas bort eller förändras genom traditionell destillation. Genom att undvika konventionella koktemperaturer förhindras alla hårda antydningar och lämnar istället en slät, klar och välsmakande gin.

Visar alla 4 resultat

Show sidebar